Kilpauinti

SEURAKOODI Aquanetti verkkokauppaan www.aquanetti.fi on 2021KOU (koodi voimassa 31.8.2021 asti)

Kouvolan Uimarit tarjoavat kilpauimareille mahdollisuuden kehittyä urheilijana aina huipulle asti. Seurassa harjoittelee tasovalmennuksen mukaisesti kolmesta viiteen kilpauintiryhmää, jotka harjoittelevat kolmesta noin kymmeneen kertaan viikossa. Nuorimmat kilpauimarit ovat noin seitsemänvuotiaita ja osa uimareista on jo aikuisia. Tälle sivustolle on koottu kaikki tärkeä tieto kilpauimareille ja heidän perheille.

● Kilpailut on koottu kisakalenteriin. Jos kisakalenteriin tulee muutoksia, pyritään siitä ilmoittamaan kaikille mahdollisimman pikaisesti.
● Kilpailukalenterissa näkyy, suuntaa-antavasti, mille ryhmälle mikäkin kisa on tarkoitettu. Pienet poikkeukset ovat toki mahdollisia. Valmentaja informoi uimaria näissä tapauksissa.
● Kaikkiin kisoihin tarvitaan lisenssi, poikkeuksena Kaakon Cupin epäviralliset matkat.
● Valmentaja ilmoittaa startit jokaisen uimarin kohdalta Tempukseen, jonka jälkeen laitamme startit näkyviin facebookiin ja nettisivuille, välilehdelle kilpauinti.
● Kilpailukalenterissa on jokaisen kilpailun kohdalla päivämäärä, mihin mennessä kisa pitää perua, jos sinne ei ole lähdössä. Peruminen tehdään nettisivujen kautta: kilpauinti > kilpailijoille > peruutukset. Joskus on käynyt niin, että Tempus on auennut valmentajille vasta melko myöhään jonkun kisan kohdalla. Jos näin käy ja saamme julkaistua startit perheille hyvin lähellä peruutuspäivää tai huonolla tuurilla peruutuspäivän jälkeen, niin silloin peruutuslinkin aukioloa pidennetään automaattisesti. Peruutuksen voi tehdä siis niin kauan kuin peruutuslinkki on auki. Tämä siitä syystä, että joudumme arvioimaan peruutuspäivän tässä vaiheessa, emmekä tiedä tarkalleen milloin kisa ”aukeaa” tempuksessa.
● Jos uimari sairastuu lähellä kisaa, eikä peruutuslinkki ole enää auki tulee siitä ilmoittaa välittömästi suoraan valmentajalle ja perua kisa näin.
● Kaakon Cupin startit ovat ilmaisia. Siellä jokaisella on 1-2 starttia.
● Omat kansalliset kisat ovat ilmaisia, eikä starttimäärää ole rajoitettu.
● Yhteistyöseuramme (Lappeenranta) järjestämien kisojen startit ovat ilmaisia. Starttimäärä on 2 starttia/kisa/uimari. Ylimenevät startit ovat omakustanteisia.
● Arvokisastartit maksaa seura.
● Kilpailukalenterissa olevat muut kisat ovat omakustanteisia. Suositus on 2 starttia/jakso tai 3 starttia päivä.
● Viestit maksaa seura.
● Kilpailukalenterissa olevista omakustanteisista starteista tulee suoraan sähköpostiin lasku. Jos uimari on sairastunut sen jälkeen, kun tempus on sulkeutunut, tulee lasku sitä huolimatta maksaa.
● Mahdolliset ylimenevät startit (yhteistyöseurojen kisat) seura laskuttaa laskulla.
● Kaakon Cup sarja kattaa kisat syyskuusta toukokuuhun. Kaakon Cupissa on useimmiten kaksi lajia per kisa. Kahden lajin yhteenlaskettujen pisteiden perusteella ratkaistaan sen kisan sijoitukset. Koko sarjan kokonaistulokset saadaan toukokuussa viimeisen kisan jälkeen. Kaakon Cupissa kisailee ikäluokista tytöt 2007 ja nuoremmat ja pojista 2006 ja nuoremmat, eli ikäluokka pysyy samana koko Cupin ajan syyskuu 2019-toukokuu 2020. Nämä on nuorten uimareiden ensisijaiset kilpailut, johon kaikkien kyseisen ikäluokan uimareiden oletetaan osallistuvan. Kisoissa on mukana myös usein räpyläuintimatkoja. Kisoissa voi olla myös aloitteleville uimareille, joilla ei ole vielä lisenssiä, ns. epävirallisia matkoja, joiden kautta pääsee tutustumaan kisaamiseen. Joissain Kaakon Cupin kisoissa voi olla lajeja myös vanhemmille uimareille. Valmentaja ilmoittaa uimareille, jos näin on. Kisapaikat ovat Kouvola ja Lappeenranta.
● Kilpaileminen etenee niin, että ensisijaisesti kilpaillaan Kaakon Cupin kisat ja omat kilpailut. Seuraavaksi tulevat yhteistyöseuran kisat ja vasta sitten muut kisakalenterin kilpailut.
● Jos uimari haluaa käydä kisakalenterin ulkopuolisissa kisoissa, tulee niistä neuvotella erikseen valmentajan kanssa. Nämä startit ovat omakustanteisia ja niistä lähetetään uimarille lasku. Valmentajan tulee ilmoittaa tällaiset startit kilpailusihteerille.
● Perheiden tehtävä on seurata seuran sivuilta tai facebookista sinne tulevia startteja. Jos huomaatte, että niissä on jotain virheitä tai joku uimari puuttuu, ottakaa heti yhteyttä valmentajaan.
● Viesteihin ei ilmoiteta nimiä etukäteen ainoastaan joukkueet. Jokaisen uimarin tulee varautua uimaan viestissä. Valmentajat kertovat viestijoukkueet vasta kisapaikalla.
● Kilpailuihin liittyviin kysymyksiin vastaa valmentajat