Lisätietoa kilpailuun ilmoittautumisesta


Kaikkiin Suomen Uimaliiton hyväksymiin virallisiin kilpailuihin Kouvolan Uimareiden kilpailijoiden ilmoittautuminen ja siihen liittyvä maksuliikenne tapahtuu ilman poikkeuksia keskitetysti seuran kautta.

Ryhmien vastuuvalmentajat ilmoittavat kilpailijat Uimaliiton Tempus-järjestelmän kautta kilpailuun. Rahastonhoitaja maksaa kilpailijoiden starttimaksut ilmoittautumisen yhteydessä. Järjestelmä tuntee
vain maksetun lisenssin omaavat kilpailijat. Kilpailun järjestäjä määrittää ilmoittautumisen aikataulun ja sen hyväksytäänkö mukaan jälki-ilmoittautuneita.

Kouvolan uimareiden perussääntö on se, että ensin kisataan seuran omia kisoja ja yhteistyöseurojen kanssa järjestettäviä kisoja. Tämän jälkeen kilpaillaan vasta muissa maksullisissa kisoissa. KoU:n ilmoittautumiset kilpailuihin tapahtuu aina vastuuvalmentajan kautta. Kisakalenterissa on suuntaa-antavasti, mikä kisa on tarkoitettu millekin ryhmälle. 

Kilpailukalenteriin on merkitty peruutuspäivä, johon mennessä valmentajien laittamat startit voi peruuttaa. Jos uimari ei siis lähde
jostain syystä kisaamaan, tulee hänen ITSE tehdä peruutus seuran
omien sivujen kautta sinne määritetyn ajan puitteissa. Peruutuslinkin
kautta peruutetaan koko kisa, ei yksittäisiä startteja. Tämän jälkeen
tapahtuvat peruutukset tehdään suoraan valmentajalle. Jos uimari on sairastunut sen jälkeen, kun tempus on sulkeutunut, tulee uimarille lähetetty lasku sitä huolimatta maksaa.

Jos uimari lähtee kisakalenterin ulkopuoliseen kisaan, tulee hänen neuvotella siitä valmentajan kanssa. Valmentaja syöttää startit tempukseen ja ilmoittaa kisan kilpailusihteerille. Kilpailusihteeri toimittaa tiedon rahastonhoitajalle, joka maksaa laskun ja laskuttaa uimaria. 

Kilpailukalenterissa oleviin kilpailuihin ilmoitetuista uimareista julkaistaan heti ilmoittautumisen jälkeen luettelo lajeineen seuran nettisivuilla ja facebookissa (mahdollisten lajivirheiden tarkastusta varten). Maksettuja starttimaksuja järjestäjä ei missään tilanteessa palauta. Aiheettomasta poisjäännistä ilman pätevää syytä arvokilpailuissa järjestäjä perii sakkomaksuna starttimaksun yleensä
kolminkertaisena (sairastapauksessa lääkärin tai terveydenhoitajan
todistus, kilpailupaikalla riittää hyväksytyn lähdön keskeytys ts. pallilta poistuminen lähtömerkin jälkeen.)